Барти обяви за край на кариерата си


Н. Гавазов

   Барти обяви за край на кариерата си

Водачката в световната ранглиста по тенис Ашли Барти (Австралия) обяви края  на състезателната си кариера месец. Новината е повече от изненадваща, тъй като трикратната шампионка в турнирите от Големия шлем, която има 15 титли на сингъл и 12 на двойки, няма навършени 26 години и е в разцвета на силите си.

"За първи път го изричам на глас и e трудно, но се чувствам щастлива, много щастлива. Не намирам физическа и емоционална мотивация. Изчезна желанието да се предизвиквам, за да бъда на най-високото си ниво. Знам колко работа и усилия са нужни, за да даваш най-доброто от себе си. Няколко пъти казах на моя екип, че вече нямам това в мен. Физически не мога повече. Дадох всичко на този прекрасен спорт тениса и съм щастлива от постигнатото. За мен това е успех", написа Барти в профила си в Инстаграм.

Барти приключва кариерата си със 305 победи в 407 мача поединично и с 200 успеха в 264 двубоя на двойки. Тя е била на върха в световната ранглиста в общо 121 седмици, което я праща на седмото място в класацията по този показател, а настоящата й серия от 114 поредни седмици като номер 1 а четвъртата най-дълга.

Тя има и бронзов олимпийски медал на смесени двойки от Токио 2020.

  Сподели
242