Русия и Беларус аут и от бокса


Н. Гавазов

Русия и Беларус аут и от бокса

Международната боксова асоциация забрани на руски и белаурски спортисти да участват в международни турнири под егидата на организацията, съобщиха от IBA.

Решението е взето в съответствие с препоръките на Международния олимпийски комитет (МОК), който на 28 февруари призова международните спортни федерации да наложат забрана на руските и беларуски спортисти да участват в международни състезания заради агресията на  Русия срещу Украйна.

Също така длъжностните лица от Русия, включително реферите, няма да имат право да участват в международни турнири под егидата на IBA.

IBA също така отмени всички турнири в Русия под егидата на организацията. Решението влиза в сила незабавно и ще остане в сила до следващо нареждане.

Напомняме, че рано сутринта на 24 февруари Русия, по заповед на своя диктатор Владимир Путин, изстреля ракетен огън по украински градове, а след това започна мащабна война срещу Украйна, което предизвика вълна на недоволство по целия свят и доведе до налагане на тежки санкции върху Русия и Кремъл. През последните дни агресорите, в безпомощността си да подчинят гордия и свободолюбив украински народ, започнаха да обстрелват жилищни сгради, обществен транспорт, включително и линейки, детски градини, болници и училища. Руската армия дори посегна на мемориалния комплекс в памет на жертвите на Холокоста "Бабий Яр" в Киев. Всички тези действия са престъпления срещу човечеството и Международният съд в Хага започна разследване на действията на руските окупатори в Украйна.

От няколко дни руската армия се опитва да предизвика хуманитарна катастрофа в няколко града на Украйна, спирайки електричеството и водоснабдяването на населението, обстрелвайки ремонтните бригади и не позволявайки на медицински екипи да оказват помощ на гражданите.

В същото време руската държава продължава да заблуждава населението си относно агресията срещу Украйна. В Русия бяха спрени десетки радио-телевизионни канала и сайтове, които отказват да следват официалната линия по разпространяване на фейкове. Арестуват се и се преследват хора, които протестират срещу войната, а по летищата започнаха проверки и разпити на лицата от мъжки пол.

  Сподели
563