Биатлонист загина в бой с руските агресори, които претърпяха тежки загуби


Н. Гавазов

Биатлонист загина в бой с руските агресори, които претърпяха тежки загуби

Биатлонистът Евгений Малишев загина край Харков по време на битка с руските нашественици. Подробности не се съобщават.

Преди две години биатлонистът  бе част от юношеския национален отбор на Украйна.

Света памет на героя!

Напомняме, че на 28 февруари президентът на страната-агресор Владимир Путин изпрати стратегическия бомбардировач Ту-22МЗ срещу мирното население на украинския град. По-късно от сателитните карти стана ясно, че бомбардировачът не е пресичал държавната граница на Украйна, но извършвайки четири захода в направление Беседино - Белгород е изстрелял 16 ракети по жилищни квартали на Харков. В резултат на удара са разрушени жилищни сгради, училища, детски градини и друга инфраструктура. От авиоудара има десетки загинали, в това число и деца.

По-рано стана известно, че руските агресори не могат да превземат града, тъй като ще бъдат унищожени, за това прибягнаха до въздушен тероризъм, убивайки мирни харковчани. Престъплението и геноцидът върху хората е регистрирано от 19:07  до 19:51 часа на 28 февруари 2022 година. Всички материали вече са изпратени до Международния съд в Хага.

Тази вечер Харков също е подложен на обстрел от агресора. В същото време се разбра, че украинските герои са унищожили голямо количество руска техника. 80 единици (половината артилерийската система "Град") са ликвидирани до село Пустовойтовка, Роменски район, а близо до село Бишкин са унищожени около 100 танка и БТР. Не се съобщава броят на загиналите агресори, но според военни експерти от строя са извадени поне 300 нашественика, като тази цифра включва и ранените.

  Сподели
626