Джокович загуби делото и ще бъде депортиран от Австралия


Н. Гавазов

 Джокович загуби делото и ще бъде депортиран от Австралия

Стана известно решението на австралийския съд по делото на първата ракета на света Новак Джокович, на когото преди това бе отнета визата.

Молбата на адвокатите на тенисиста бе отхвърлена от съда, Джокович загуби делото. Така той не успя да получи австралийска виза. В близко бъдеще сърбинът ще бъде депортиран. В този случай Новак ще трябва да заплати съдебните разноски по делото.

Делото Джокович бе изслушано от пълен състав от съдии от Федералния съд в Австралия, който включваше Джеймс Олсоп, Антъни Безанко и Дейвид О'Калаган. Исковете срещу Джокович възникнаха заради проблеми с документите при кандидатстване за виза. Сърбинът получи медицинско изключение, което позволява да не се ваксинира срещу коронавирус.

Напомняме, че деветкратният шампион на Australian Open Джокович вече успя да тренира на кортовете на турнира. Той също беше поставен под първия номер и в първия кръг трябваше да играе със сънародника си Миомир Кечманович. Първият състезателен ден на Australian Open е насрочен за утре, 17 януари.

  Сподели
1081