Австралийски адвокати: Позволихме ниво на безпрепятствен контрол и власт


Н. Гавазов

Австралийски адвокати: Позволихме ниво на безпрепятствен контрол и власт

Австралийският адвокатски алианс разкритикува министъра на имиграцията Алекс Хоук за отнемането на визата на световния номер 1 Новак Джокович.

"Широките правомощия, дадени на министъра означават, че политическите съображения определят решения, които могат сериозно да засегнат живота на хората. Удивително е, че позволихме на един човек да има такова ниво на безпрепятствен контрол и такава власт.

Правомощията, дадени на министъра на имиграцията и на нашите гранични служители, се разшириха с течение на времето без съответно повишаване на прозрачността или отчетността. В много случаи няма право на обжалване на решението на министъра или на смислен преглед на тези решения. Повечето хора нямат ресурсите на Новак Джокович, който трябва да наеме на екип от адвокати, които да го защитават.

Манията на това правителство от строга гранична политика, съчетана с неговия произволен подход към анулирането на визи и задържанията, доведе до катастрофа тази седмица. По-важното е, че за няколко години той унищожи живота на хиляди хора“, се казва в изявление на организацията.

  Сподели
537