Премиерът на Австралия излезе с изявление за Джокович


Н. Гавазов

 Премиерът на Австралия излезе с изявление за Джокович

Премиерът на Австралия Скот Морисън обяви, че визата на 20-кратния шампион от Големия шлем Новак Джокович е отнета. По-рано министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук направи съответно изявление.

"Видях решението на министъра на имиграцията относно визата на г-н Новак Джокович. Считам, че след внимателно обмисляне министърът предприе действия за отнемане на визата на г-н Джокович от съображения за здраве и обществен ред, с мотива, че това е в обществен интерес.

Пандемията бе невероятно трудна за всеки австралиец, но ние работихме заедно, за да спасим животи и благополучие. Заедно постигнахме едно от най-ниските нива на смъртност в света, една от най-силните икономики и едно от най-високите нива на ваксинация. Австралийците направиха много жертви по време на пандемията. Те имат право да очакват, че резултатът от тези жертви ще бъде защитен. Точно това направи министърът. Нашата строга политика за защита на границите запази безопасността на австралийците преди covid и сега по време на пандемията.

Тъй като предстоят по-нататъшни съдебни действия, няма да правя никакви други коментари“, заяви премиерът.

  Сподели
310