АТР излезе с изявление за ситуацията с Джокович


Н. Гавазов

 АТР излезе с изявление за ситуацията с Джокович

За първи път ръководството на ATP говори за скандалната ситуация, свързана с влизането на първата ракета на света Новак Джокович в Австралия.

"ATP със сигурност уважава жертвите, които австралийският народ направи след появата на COVID-19, по-специално налагане на най-строгата имиграционна политика. Трудностите с влизането на играчи в Австралия обаче подчертаха необходимостта от по-ясни правила.

Очевидно Новак Джокович, отивайки в Мелбърн, вярваше, че му е предоставено необходимото медицинско освобождаване, което не нарушава правилата за влизане в страната. Поредицата от събития, довели до изпитанието в понеделник, нанесоха ущърб на всички фронтове, включително подготовката на Новак за Australian Open. Заявките за медицинско освобождаване за играчи се правят независимо от ATP, но ние сме в постоянен контакт с Tennis Australia, за да гарантираме, че този процес е ясен. Приветстваме резултатите от изслушването в понеделник и очакваме с нетърпение няколко вълнуващи седмици тенис.

Имайте предвид, че ATP продължава силно да препоръчва ваксинации на всички играчи в турнето, което смятаме, че е необходимо за нашия спорт, за да се справим с пандемията. Това се основава на научни доказателства, подкрепящи ползите от ваксините и е в съответствие с глобалните правила за пътуване, които очакваме да станат по-строги с течение на времето. Ние сме насърчени, че 97 процента от топ 100 играчи са били ваксинирани преди Australian Open тази година“, се казва в изявлението.

  Сподели
505