Джокович спечели делото в съда


Н. Гавазов

Джокович спечели делото  в съда

20-кратният шампион от турнирите от Големия шлем, първата ракета на света, сърбинът Новак Джокович спечели делото за австралийската виза. Това съобщава австралийското издание на Herald Sun.

Според съдията решението за анулиране на австралийската виза на Джокович "няма никакво основание". Съдията постанови, че Новак трябва незабавно да бъде освободен от карантинния хотел. Сръбският паспорт и личните му вещи трябва да му бъдат върнати.

Заседанието се проведе онлайн, като самият 9-кратен шампион на Откритото първенство на Австралия се присъедини в края му. За целта той трябваше да напусне хотела, в който беше изолиран при пристигането си в Австралия.

Тази новина означава, че световният номер 1 в тениса ще може да участва на Australian Open, на който ще се опита да стане играча с най-много титли в историята.

Припомняме, на 5 януари австралийската гранична служба задържа Новак Джокович на летището в Мелбърн заради грешка, свързана с обработката на визи. Сърбинът се опита да влезе в Австралия с вид виза, която не позволява факта, че той има медицинско освобождаване от ваксинация срещу коронавирус. Новак бе в изолирана зона на летището под полицейски надзор повече от шест часа, докато даваше показания. След това австралийските власти решиха да анулират визата на спортиста и да го депортират от страната.

  Сподели
612