Федералните власти на Австралия може да спрат Джокович


Н. Гавазов

Федералните власти на Австралия може да спрат Джокович

Граничните власти в Австралия може да не признаят медицинското изключение за ваксинация, което щатът Виктория даде на Новак Джокович. Това съобщи министърът на вътрешните работи на страната Карън Андрюс, след като вчера стана ясно, че световният номер 1 ще бъде допуснат до участие в Откритото първенство на Австралия по тенис, въпреки че не си е поставил ваксина срещу Covid-19.

Напомняме, че компромисът с Джокович от страна на здравните власти на щата Виктория  предизвика гневни реакции сред фенове и други тенисисти, но федералното правителство може и да не се съобрази с решението на щатско ниво.

"Всяко лице, което иска да влезе в Австралия, трябва да отговаря на стриктните ни гранични изисквания. Макар и правителството на Виктория и да допускат неваксинирани тенисисти до участие в Аустрелиън Оупън, федералното правителство продължава да изпълнява граничните изисквания. Ако пристигащо лице не е ваксинирано, те трябва да представят доказателство, че не могат да си поставят ваксина по медицински причини", заяви Андрюс.

  Сподели
322