ОСК ЦСКА: Оптимисти сме, че с този министър и новата власт ще се случат нещата


FUTBOL-TV

ОСК ЦСКА: Оптимисти сме, че с този министър и новата власт ще се случат нещата

Обединени спортни клубове на ЦСКА видяха светлина в тунела във връзка с тежката борба, която водят вече години наред за своите бази. Представителите на водещите "армейски“ клубове, начело с шефа на волейболния тим Сашо Попов, боксовата легенда Михаил Таков, както и треньорът по борба и бивш европейски шампион Георги Калчев, се срещнаха с министъра на спорта Радостин Василев.

Те обсъдиха наболелите проблеми, които са завещание на "червените“ през годините и остават все така нерешени. Разбира се, става въпрос за базите на "Червено знаме“ и местността "Къро“.

"Обнадеждени сме, че на голяма част от въпросите, които бяха поставени, ще се търси решение. Това е важно за нас, защото не се е случвало досега. За пръв път водим такъв разговор, което е позитивна стъпка в правилната посока“, каза Сашо Попов.

Ден по-рано той разкри, че от месец юли е входирано инвестиционно намерение за нова зала на мястото на "Васил Симов“, която да е за 4 хиляди зрители. В рамките на 6 месеца обаче никой от министерството така и не бе намерил за необходимо, да го повика за разговор в тази насока.

"Хубавото е, че наистина има воля. Министърът е запознат със спорта и с тази тематика. Това е моментът, в който българският спорт може да намери своето място в политиката. Надяваме се да си извоюваме по-сериозна позиция в българското общество. За една среща не може всичко да се изчисти. Оптимисти сме, че с този министър и новата власт ще се случат нещата. Има надежда и светлина в тунела“, каза от своя страна Георги Калчев, който е председател на ОСК ЦСКА.

  Сподели
350