Биното: Целта ни е да спечелим няколко състезания


Н. Гавазов

Биното: Целта ни е да спечелим няколко състезания

Скудерия "Ферари" вече две години е без победи. Идеалната възможност за рестарт ще бъде следващия сезон, когато отборите ще участват в първенството с новия регламент.

Президентът на "Ферари" Джон Елкан обеща, че отборът ще се върне в битката за титлата през 2022 г., предизвиквайки "Ред Бул" и "Мерцедес".

Матиа Биното, който е ръководител на отбора, не е толкова оптимист като шефа си и не иска да говори за това, че Ферари ще се бори за титлата. В момента той се надява да постигне цели, които могат да отговорят на настоящите очаквания.

"Следващата година трябва да постигнем повече и да покажем, че сме в състояние да спечелим няколко състезания: тази година не спечелихме нито едно от 22-те възможни. Следователно 2022 г. за мен ще бъде годината, в която трябва да се борим за спечелване на част от Гран при.

Трудно е да се каже сега, защото всички започнахме на чисто и работим на сляпо. Без да знаем какво правят другите, трябва да се вгледаме в себе си. Според мен тимът се справя добре, но също така знаем, че други отбори са много силни. От своя страна полагаме всички усилия, дадохме приоритет на 2022 г., защото знаем, че все още имаме какво да възстановим", заяви Биното.

  Сподели
216