Усик: По-изгодно ми е да се срещна с Фюри


Н. Гавазов

Усик: По-изгодно ми е да се срещна с Фюри

Световният шампион на WBA, WBO и IBF в тежка категория Александър Усик заяви, че би предпочел да проведе обединителна битка с Тайсън Фюри, тъй като все още не е договорен реванш с Антъни Джошуа.

"Реваншът с Джошуа все още не е близо, докато се водят преговори между промоутъри и мениджъри. Дори не влизам в това, моята задача е да тренирам добре и да се чувствам страхотно отвътре, така че ако се състои реваншът, ще изляза на ринга и ще си свърша добре работата.

Разбира се, готов съм да се боксирам с Фюри. Целта ми е да стана безспорен шампион в тежка категория на света. За мен няма значение кого ще срещна – Фюри или Джошуа. Просто е по-изгодно да излизаш с Тайсън, защото той има колан. Но разбирам, че в небесата на Всемогъщия всичко вече е нагласено, всичко вече е показано там. Ние тук, на Земята, трябва да бъдем търпеливи и той ще ни води там, където отиваме.

В битката с Джошуа потвърдих за себе си, че съм достатъчно търпелив. Какво научих за Джошуа? Той е голям човек, който може да удари много силно във всеки един момент. С тези момчета трябва да сте концентрирани от началото до края. Ако загубите една секунда за момент, можете да се събудите в съблекалнята", заяви Усик.

Усик стана световен шампион в тежка категория, побеждавайки уверено Джошуа в края на септември.

  Сподели
292