FSG закупи мажоритарен дял в Питсбърг


Н. Гавазов

FSG закупи мажоритарен дял в Питсбърг

Питсбърг Пенгуинс съобщи на официалния сайт, че Fenway Sports Group е придобила мажоритарен дял в клуба. Очаква се сделката да приключи до края на годината.

Като част от споразумението, Марио Лемьо и Рон Бъркъл запазват част от дяловете на клуба в партньорство с FSG. Лемьо ще продължи да ръководи хокейните дейности на организацията.

"Питсбърг е водещият франчайз в Националната хокейна лига с много силна организация, невероятна история и жива фен база. Ще работим усилено, за да доразвием прекрасните традиции на клуба.

За нас е особено удоволствие да приветстваме Марио Лемьо и Рон Бъркъл и изпитваме голямо уважение към всичко, което направиха, за да направят Питсбърг успешен отбор. Очакваме с нетърпение да работим с Марио, Рон и целия екип на Пенгуинс", заяви председателят на FSG Том Уернър.

"Ще продължа да участвам в екипа, както винаги и с нетърпение очаквам да работя с новите партньори от FSG. Те имат организационна философия, която отразява същия подход, който работи добре в нашия клуб през последните 22 години“, заяви Марио Лемьо.

Имайте предвид, че Fenway Sports Group е глобална компания за спорт, маркетинг, медии, развлечения и недвижими имоти. Спортното семейство на компанията вече включва още футболен клуб Ливърпул и бейзболния отбор Бостън Ред Сокс.

  Сподели
249