Олимпийският огън пристигна в Пекин


Н. Гавазов

Олимпийският огън пристигна в Пекин

Олимпийският огън пристигна на международното летище Шоудо в Пекин в сряда сутрин за Зимните олимпийски игри в през 2022 година.

Огънят ще бъде показан на церемония на Олимпийската кула в Пекин преди да отиде на демонстративно турне, съобщиха от Международния олимпийски комитет. Около 2900 атлети, представляващи близо 85 Национални олимпийски комитета, ще участват на Зимната олимпиада между 4-20 февруари, 2022. Огънят бе запален на стадион "Панатинайкос" в Атина в понеделник и предаден на следващия ден на организаторите на Пекин 2022, но церемонията по запалване бе помрачена от активисти.

Зимната Олимпиада в Пекин ще бъде втората, която ще се проведе при условията на коронавируса след Игрите в Токио по-рано тази година. Участниците ще бъдат в "затворен балон“, като спортистите трябва да са напълно ваксинирани, или са изправени пред триседмична карантина.

Билети за форума ще се продават само на хора, живеещи в Китай. Около 2000 чуждестранни атлети, треньори и официални лица са в момента въвлечени в тестови събития в Пекин с цел да бъдат подготвени за това как властите ще се справят с Олимпиадата догодина.

73