Джокович може да не участва на Australian Open


Н. Гавазов

Джокович може да не участва на Australian Open

Световният номер 1 Новак Джокович намекна, че може да не участва на Australian Open заради ограничителни мерки в Австралия, свързани с борбата с коронавируса.

"Все още не знам дали ще играя в Мелбърн. Следя ситуацията в Австралия и доколкото разбирам крайното решение на здравните власти ще бъде взето след две седмици, тоест в началото на ноември. Не мисля, че нещата ще се променят особено. Ще има много ограничения, както беше и в началото на тази година. Доколкото разбирах от мениджъра си, Австралийската федерация се опитва да подобри условията за всички, както ваксинираните, така и не ваксинираните.

Няма да разкрия дали съм ваксиниран или не. Това е личен въпрос и според нашия закон могат да се предявят обвинения към всеки, който ти задава такъв въпрос. Това е неприличен въпрос. Твърде много хора си позволяват свободата да задават такива въпроси и да обвиняват хората. Каквото и да отговоря, то ще бъде използвано в негативен план. Медиите са станали... нямам думи да го опиша. Разпространяват страх и паника сред хората, а аз не искам да участвам в това. Всички са настроени враждебно. Не искам да им давам причини да пишат за мен.

Сега моят отговор може да бъде взет от някой от редакторите ви и от него да бъде направен скандал. Не искам да участва в тази буря, която се разразява в момента. Казвам ви, че не знам дали ще отида в Мелбърн. Разбира се, че искам да отида, Австралия е най-успешният ми Голям шлем, искам да участвам, аз обичам този спорт и все още имам мотивация", заяви Джокович.

  Сподели
467