Фюри нокаутира Уайлдър и защити титлата си


Н. Гавазов

Фюри нокаутира Уайлдър и защити титлата си

Британският боксьор Тайсън Фюри нокаутира американеца Деонтей Уайлдър в борба за титлата на WBC в тежка категория. Битката се проведе в Лас Вегас на T-Mobile Arena.

Първият рунд бе за Уайлдър, който често вървеше напред и нанасяше много удари по тялото на Фюри. През вторите три минути ситуацията на ринга се изравни, като и двамата боксьори отговориха с удари на чуждите атаки.

В третия рунд Фюри за първи път сериозно удари Уайлдър и събори американеца, но британецът не успя да завърши започнатото. В четвъртия кръг Деонтей два пъти изпрати Тайсън на земята. В следващите три минути боксьорите забавиха темпото, но продължиха да хвърлят много удари.

В средата на битката Уайлдър изглеждаше уморен, но продължи да хвърля тежки удари, докато Фюри атакуваше много по -точно. В седмия рунд Тайсън почти събори Деонтей, но американецът успя да издържи. В следващите рундове британецът увеличи предимството си, но не можа да завърши битката предсрочно.

В десетия рунд Уайлдър отново се озова на платното след точен и мощен удар отдясно от Фюри, а в следващите три минути британецът направи поредната ярка атака и нокаутира американеца.

Тази победа беше 31 -ва за Фюри на професионалния ринг. Уайлдър претърпя второ поражение в кариерата си.

Това беше третият двубой между Фюри и Уайлдър. През февруари миналата година Фюри нанесе първо поражение в кариерата на Уайлдър. Първият им двубой през декември 2018 г. завърши наравно.

  Сподели
449