Синер спечели турнира в София


Н. Гавазов

Синер спечели турнира в София

Яник Синер отново спечели  "София оупън" убедителна победа над Гаел Монфис във втория финал в историята на турнира, противопоставил №1 и №2 в схемата.

Превъзходството на световния №14 бе осезаемо и напълно закономерно той се превърна в шестия тенисист през сезона с поне три титли след тези в Мелбърн и Вашингтон. Синер влиза и в историята на турнира като първия двукратен шампион на турнира.

Мачът предложи очакваните страхотни разигравания от дъното на корта, а голямата разлика бе това, че във важните моменти Синер имаше много по-ясна идея как да надиграе съперника си. Непредизвикани грешки не липсваха и в играта на италианеца, но той успя да бъде по-прецизен в ключовите ситуации от мача, за да стигне до общо четвъртата си титла на ниво АТР.

"Не беше лесен мач.  Нивото бе високо, щастлив съм да бъда отново победител в София. Това е много хубав турнир, благодаря много. Това беше най-добрият ми мач. Никога не е лесно да играеш срещу него. Мисля, че днес в ключовите моменти имах малко повече късмет“, каза Синер на корта непосредствено след края на двубоя.

  Сподели
328