Димитров отпадна от турнира в Сан Диего


Н. Гавазов

Димитров отпадна от турнира в Сан Диего

Григор Димитров отпадна от турнира в Сан Диего след загуба от Каспър Рууд и така пропусна възможността да се класира за първия си финал от февруари 2018 г.

Най-добрият ни тенисист загуби с 1:2 сета (4:6, 6:4, 4:6) полуфиналната среща, която продължи 2 часа и половина.

Мачът започна отлично за 30-годишния българин, който набързо поведе с пробив за 2:0. Тогава обаче норвежецът сякаш се посъбуди, започна да пласира печеливши удари и моментално върна брейка. След изравняването на резултата двамата печелеха подаванията си с лекота до 4:4, когато Рууд на два пъти стигна до възможности за пробив и при втората поведе с 5:4. След това на свой сервис излезе напред в резултата - 6:4.

Димитров започна уверено и втората част, но при 1:1 показа колебания и стигащият до всяка топка Рууд отново направи пробив при третия си шанс - 2:1. Григор обаче не се даде, навакса изоставане от 0:30 и изравни - 2:2. С течение на сета българинът започна да демонстрира още по-голямо настроение, възползваше се от всяка слабост в играта на съперника и направи ключов пробив за 6:4, с който изравни резултата в мача.

В третата част двамата си размениха последователно четири пробива преди българинът да поведе с 3:2. Темпото бе високо, с красиви разигравания, а мачът стана още по-оспорван. 22-годишният норвежец направи решителен пробив за 5:3 и впоследствие спечели мача.

В другия полуфинал Андрей Рубльов загуби от британеца Камерън Нори, като мачът продължи два часа.

Андрей Рубльов (Русия, 1) - Камерън Нори (Великобритания) - 6: 3, 3: 6, 4: 6

  Сподели
308