Фюри: Усик направи това, което трябваше да свърши


Н. Гавазов

Фюри: Усик направи това, което трябваше да свърши

Шампионът на WBC в тежка категория Тайсън Фюри сподели впечатленията си от победата на украинеца Александър Усик над британеца Антъни Джошуа.

"В момента в съзнанието си имам само една битка - срещу Деонтей Уайлдър. Това е най -опасният боксьор на планетата, той може да прекрати кариерата ви с един удар във всеки рунд. Но не се интересувам от удрянето и ритането на противници, които вече лежат. Това не е моят стил. Обичам да избирам тези, които се справят добре, тези, които са на върха на играта си.

Не искам да търся вина за хора, които в момента са в криза и може да са на дъното на кариерата си. А също и може би психологически нестабилни и не здрави, след толкова голямо поражение, особено след толкова дълго царуване.

Усик си свърши работата. Той направи това, което трябваше да направи. Джошуа сега трябва да направи това, което трябва. Няма да кажа, че това сега ми е толкова интересно, защото трябва да се срещна с "бронзовия бомбардировач“. Ще кажа едно - който и да е следващият ми противник, ще се справя с него, както и с 31 бойци преди това", заяви  Фюри.

На 26 септември Усик победи Джошуа с единодушно решение в двубоя от 12 рунда, за да стане новият шампион на WBA, IBF, WBO и IBO в тежка категория.

За украинеца тази победа беше 19 -а в кариерата му, а американецът претърпя второ поредно поражение.

  Сподели
214