Пиеро Ферари: Жалко, че говорим за Шумахер, сякаш е мъртъв


Н. Гавазов

Пиеро Ферари: Жалко, че говорим за Шумахер, сякаш е мъртъв

Пиеро Ферари, който е син на Енцо Ферари и вицепрезидент на групата Cavallino, разговаря с журналисти при получаването на наградата Mecenate Dello Sport 2021  в Почетната зала на Coni: "Имах удоволствието да го посрещна в къщата си и заедно да изпием бутилка червено вино. Той наистина се радваше на тези моменти на интимност и спокойствие. Той бе прост човек, ясен, точен, много праволинейна личност. Съжалявам, че говорим за него днес, сякаш е мъртъв, но той не е мъртъв, той е там, но не може да комуникира.

Синът Мик? Той е на път, той е в екип, който подкрепяме, който направи избора да не харчи през 2021 г. и който използва кола, която вече не бе добра през 2020 г. Те харчат за 2022 г. и ние също. Ферари помага на Хаас и ние се надяваме да му дадем кола за втората година, с която той може да демонстрира качествата си.

Настоящето на Ферари се нарича Шарл Льоклер. Баща ми със сигурност би го харесал. Сравнението между минали и настоящи пилоти е трудно. Жил Вилньов имаше инстинкти, Шарл е много различен: той е интелигентен шофьор, изключително надарено момче, с изключителни рефлекси, голяма концентрация. Ако можем да му дадем адекватни средства, той ще ни даде голямо удовлетворение. Карлос Сайнц също се доказва като солиден и бърз млад мъж. Имаме добър екип, за в бъдеще всичко ще се променя, картите ще се смесват и трябва да помним, че има много технически ограничения, определени от регламента и че през следващата година всичко ще бъде ново", заяви Пиеро

  Сподели
401