Усик победи Джошуа с решение


Н. Гавазов

Усик победи Джошуа с решение

Украинският боксьор Александър Усик победи със съдийско решение британеца Антъни Джошуа в бой за титлата световен шампион в тежка категория според версиите на WBA / WBO / IBF / IBO. Срещата се проведе на стадион "Тотнъм" в Лондон.

Боксьорите започнаха борбата с активно темпо от първия рунд. Джошуа се опита да действа по-активно, докато Усик се движеше повече и работеше с краката си. Във втория рунд украинският боксьор направи няколко добри ответни атаки с удари отляво.

В третия рунд украинецът и британецът се сблъскаха за първи път в близък бой и направиха няколко грандиозни размени на удари. Усик все по -активно се движеше напред, а Джошуа продължи да работи с удари от движение. В четвъртия рунд британецът за първи път успя сериозно да удари съперника си.

В средата на битката Джошуа започна да превзема инициативата и да се придвижва по -често напред, докато украинският боксьор работи повече с тялото си. В края на шестия рунд Усик получи  директен удар в челюстта, но остана на крака. В седмия рунд Усик за първи път сериозно удари  Джошуа, но британецът също успя да се задържи на крака, а в осмия Антъни провери тялото на украинеца няколко пъти.

В деветия рунд и двамата боксьори намалиха темпото - Усик се стремеше да не допусне Джошуа до себе си. В началото на финалните рундове украинецът получи аркада, а дясното око на британеца започна да се подува. В последните два рунда и Усик, и Джошуа бяха прилично уморени, но размениха удари.

След края на 12-я рунд всички съдии дадоха победата на Александър Усик-117-112, 116-112, 115-113. За украинеца тази победа бе 19 -а на професионалния ринг. Джошуа претърпя второ поражение и загуби световната си титла.

  Сподели
191