Джошуа - Усик: Британецът ще се възползва от физическите си данни


Н. Гавазов

Джошуа - Усик: Британецът ще се възползва от физическите си данни

В събота, 25 септември, украинският супертежък Александър Усик ще се срещне с шампиона във WBA, WBO и IBF Антъни Джошуа.

Боксьорите и отборите им се договориха за боя и подписаха официален контракт на 25 юли.

Самата среща ще се проведе на стадиона на футболния клуб Тотнъм.

"Олимпийско злато срещу олимпийско злато. Това ще е нещо грандиозно. Не мога да дочакам, когато двамата излязат на 60-хилядния стадион, за да определят кой е по-добрият", заяви промоутърът Еди Хърн след подписването на боя.

 

Физически данни

Усик сериозно набра килограми през последните месеци, по-точно - мускулна маса. Днешният официален кантар показа, че украинецът тежи 100.2 килограма или с осем килограма повече от юли. В същото време британецът активно се "сушеше", но въпреки това закова кантара на 108.9 кг - с килограм по-малко от август. Който се интересува от бокс знае, че подобна ситуация означава по-леки крака на Антъни и по-бавни действия на Александър.

Но има и други два важни параметъра, които дават предимство на британеца. Джошуа е със седем сантиметра по-висок и има с десет сантиметра по-голям размах на ръцете. И не бива да имаме никакви съмнения, че британецът активно ще се възползва от параметрите си.

 

Опит

Джошуа е с три години по-млад от Усик, но има седем боя повече на професионалния ринг от своя съперник. Тук ще отбележим, че британецът започна кариерата си през октомври 2013 година, а украинецът през ноември същата година. Впрочем, ако трябва да бъдем коректни, количеството битки не е толкова важно, колкото боевете за титли. Антъни има девет такива боя от април 2016 година, а на сметката на Александър те са шест. При това нивото на съперниците е различно.

Британецът се би с петима носители на пояси - Чарлз Мартин, Владимир Кличко, Джоузеф Паркър, Александър Поветкин и Анди Руис - които общо имат на сметките си 175 победи. Украинецът също се срещна с петима опонента в лицето на Кшищоф Гловацки, Майрис Бриедис, Марко Хук, Мурат Гасиев и Тони Белю, които общо имат 145 победи.

Последно Усик се би с Дерек Чисора, когото победи по точки, а последен съперник на Джошуа бе Кубрат Пулев, когото британецът с лекота преодоля, нокаутирайки българина.

Когато говорим за опит, трябва да отчетем и издръжливостта на съперниците. Трудно можем да кажем, че Антъни е непробиваем. Брадата на британеца сериозно пострада в битките с Кличко и Руис, освен това островитянинът имаше сериозни неприятности с Уайт и Поветкин. Истина е обаче, че Джошуа бързо се възстановяваше. При Усик нещата са съвсем различни, защото на практика никой не успя да провери колко е силна крепостта на украинеца.Очевидно е, че задачата пред Александър ще бъде да попречи на британеца да попада в целта.

 

Майсторство

В украинските медии се изписа много за козовете на Усик - добра работа с краката, добра ръчна скорост, висок интелект, умение да прибавя в хода на мача, способност да се адаптира към съперника и отлична защита. Като оставим хвалебствията на страна, украинецът е много техничен боксьор. Но това може да се каже и за Джошуа. И тук не става дума толкова за силата на удара на британеца, а по-скоро за високата техника и разнообразния арсенал. За издръжливостта на Антъни казахме по-горе.

 

Букмейкърите

Букмейкърите категорично определят Джошуа за фаворит.

WINBET дава 1.41 за успех на Антъни и 2.85 за победа на Усик. При това равенството се оценява на 21.00. Интересна опция е "Под 9.5 рунда" - 2.12 и вероятно това би заинтригувало всеки почитател на залозите.

efbet също дава предимство на британеца - 1.36, но и по-малки шансове на украинеца - 3.35. Примамлива изглежда опцията "Под 7.5 рунда" - 3.00, като успех на Джошуа в 7-ми рунд се оценява с 13.00!

 

Прогноза

Няма съмнение, че това ще е голяма битка. Отчитайки всичко казано по-горе, не е трудно да предположим кой ще победи. Предполага се, че Джошуа ще контролира срещата чрез размаха на ръцете си, по-голямата дистанция и бързината. Така британецът ще неутрализира един от козовете на Усик, а именно желанието му да се движи по ринга. В същото време нека не забравяме че Антъни никога не се е бил с боксьор като Усик, което означава, че изходът от такъв мач може да бъде решен от един-единствен удар или някакъв дребен детайл.

Въпреки всичко, нашата прогноза е за победа на Джошуа с нокаут, като това може да се случи някъде в средата на двубоя или да кажем в седмия рунд.

 

Прогноза: Победа за Джошуа с нокаут в седмия рунд

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
664