Зверев отново нападна Циципас


Н. Гавазов

Зверев отново нападна Циципас

Германският тенисист Александър Зверев отново говори за поведението на гърка Стефанос Циципас по време на мачовете. По -рано съперникът на Циципас в мача от първия кръг на US Open - британецът Анди Мъри - обвини гърка в измама. Трикратният носител на Големия шлем бе недоволен от дългите почивки, които Стефанос взе по време на играта. Във втория кръг Циципас отново напусна корта по време на срещата с французина Адриан Манарино.

"Вече няма да казвам нищо лошо. Правя това от много дълго време, неприятно е. Не искам да продължавам. Но правилата за ATP трябва да бъдат променени. Разбира се, вие се разстройвате, когато опонентът ви, загубил сет, си тръгне за 10 минути. Но вече не искам да давам отрицателни коментари. Казах всичко на пресконференцията след първия кръг.

Видях, че Циципас вчера отново отиде до тоалетната. Момчета, не можете да си представите какво е за нас. Той напуска, връща се и печели сета с 6:0. Мисля, че въпросът е, че Манарино започна да има проблеми с гърба. Както каза Анди Мъри, след 6-7 минути пауза в напрегнат мач, тялото ви се охлажда. Вече не можете да играете на същото ниво, ако просто трябва да седнете 10 минути", заяви Зверев.

  Сподели
236