Димитров отпадна от US Open 2021


Н. Гавазов

Димитров отпадна от US Open 2021

Григор Димитров загуби с 6:7 (4:7), 6:7 (4:7), 0:4 и отказ от Алексей Попирин (Австралия) в двубой от втория кръг на US Open. Отбелязваме, че българинът получи травма в началото на втория сет, която може би повлия не представянето му.

Срещата започна отлично за Григор, който помете съперника с гейм на нула за начало, а след това успя да го пробие за 3:1. При 4:1 Гришо пропусна възможност за нов пробив, но в следващия гейм съперникът му  стопи аванса до 4:3 и изравни резултата (4:4). Димитров поведе с 5:4 при свой сервис, но Попирин не допусна изненада и изравни за 5:5. Подобно нещо се случи и в следващите два гейма, за да се стигне до тайбрек, който Димитров загуби.

Вторият сет започна с размяна на пробиви, но при 2:1 за австралиеца,  Григор поиска медицинска помощ заради проблем със стъпалото на левия крак. В този момент започна да вали и срещата бе временно спряна. След подновяването играта тръгна гейм за гейм, а при 5:5 Димитров изпусна да пробие Попирин, след което се стигна до тайбрек. Тук австралиецът прояви повече хладнокръвие и успя да надделее.

Алексей започна мощно третия сет и бързо стигна до 4:0. Българинът не успя да противопостави нищо на 22-годишния си съперник и се отказа.  

  Сподели
227