Китайските власти въведоха нови ограничения за геймърите


Н. Гавазов

Китайските власти въведоха нови ограничения за геймърите

Китайските власти забраниха на непълнолетни геймъри да играят повече от три часа седмично. Играчите под 18 години ще имат специален график. Те могат да се играят от 20:00 до 21:00 часа в петък, събота, неделя и на празници. През останалото време това е забранено.

След новия закон платформите за игри ще бъдат задължени да предоставят пълна информация за играчите. Това включва истински имена, телефонни номера и друга информация. Цялата лична информация трябва да бъде потвърдена под формата на надеждни документи.

Поредица от ограничения в Китай започнаха през 2019 г. Тогава на децата беше забранено да играят от 22 часа до 8 сутринта. Въпреки забраната, много китайски геймъри заобикаляха правилата, а след това беше въведена специална система за разпознаване на лица за идентифициране на тийнейджъри, играещи през нощта. Китайските медии пък нарекоха игрите наркотици, а геймърите - зависими от тях.

Всички ограничения и забрани са свързани с факта, че властите искат да защитят децата от виртуалното пространство и да ги предпазят от нежелана информация и съдържание от Интернет.

Valve вече обмисля нова версия на Steam Deck. Авторите на устройството са окуражени от рецензиите на играчите, които са го харесали.

  Сподели
154