Надал няма да играе до края на годината


Н. Гавазов

Надал няма да играе до края на годината

Рафаел Надал обяви, че няма да играе до края на годината поради контузия.

35-годишният испанец пропусна Уимбълдън и Олимпиадата в Токио заради проблеми с краката. Надал изигра последния си мач на турнира във Вашингтон на 8 август.

"Здравейте всички. Искам да ви информирам, че за съжаление ще трябва да завърша този сезон предсрочно. През цялата година изпитвах проблеми с краката, нуждаещи се от възстановяване. След като разговарях с екипа и семейството, взех това решение, за да се възстановя напълно и да продължа напред.

Тази година пропуснах толкова важни за мен събития като Уимбълдън и Олимпийските игри, няма да играя на US Open. През годината нямах възможност да тренирам, да се подготвям и да играя така, както ми харесва, затова реших да си взема почивка, за да се възстановя.

Проблемите с краката не са нова контузия, имам я от 2005 г. Дойде моментът да се намери решение на този проблем, да се намери друг начин на лечение, за да се отърва от него през следващите години. Изпълнен съм с ентусиазъм и мотивация да се върна в топ форма и да продължа да изпълнявам. Ще работя усилено, за да се върна. Благодаря предварително на всички за подкрепата, любовта и разбирането, които са много важни за мен, особено в такъв труден период. Обещавам, че ще работя, за да продължа да се наслаждавам на тениса", написа Надал в Туитър.

Тази година Надал спечели турнирите в Барселона и Рим. На Australian Open той стигна до четвъртфиналите, на Ролан Гарос загуби от Новак Джокович на полуфинал.

  Сподели
474