МОК подкрепи решението на властите за Игри без зрители


Н. Гавазов

МОК подкрепи решението на властите за Игри без зрители

Международният олимпийски комитет (МОК) подкрепи решението на японските власти да проведат Олимпийските игри без зрители на трибуните.

"МОК и IPC уважават това решение и го подкрепят в интерес на безопасното провеждане на Игрите. В същото време и петте заинтересовани страни, имайки предвид интересите на феновете и спортистите, съжаляват, че тази мярка трябваше да бъде въведена“, се казва в прессъобщение на МОК.

Днес, 8 юли, се проведе петстранна среща с участието на министъра на Игрите Тамайо Марукава, ръководителя на МОК Томас Бах, ръководителя на Международния параолимпийски комитет (IPC) Андрю Парсънс, губернатора на Токио Юрико Койке , ръководителя на Организационния комитет на олимпийските и параолимпийските игри в Токио Сейко Хашимото. По време на разговора бе обявено, че допускането на японски фенове до олимпийските обекти в префектурите Токио, Чиба, Канагава и Сайтама ще бъде забранено. В същото време във Фукушима, Мияги и Шизуока ограничението за допускане на зрители ще бъде 10 хиляди души и не повече от 50% от максималния капацитет на арените. Въпросът за допускане на зрители до Параолимпийските игри ще бъде решен след Олимпийските игри.

  Сподели
295