Уорън: Фюри ще бие Уайлдър, но не съм сигурен за Джошуа срещу Усик


Н. Гавазов

Уорън: Фюри ще бие Уайлдър, но не съм сигурен за Джошуа срещу Усик

Промоутърът Франк Уорън, който представлява Тайсън Фюри и Джо Джойс, не е сигурен, че британецът Антъни Джошуа ще победи Александър Усик.

"Джошуа се готви да защити титлите си в тежка категория на WBO, WBA, IBO и IBF през септември срещу хитрия левичар от Киев Александър Усик. Първоначално бе планирано Джошуа да защити тези пояси срещу шампиона на WBC и първия в света в тежка категория Тайсън Фюри. Това не се случи по правни причини и сега и двамата трябва да водят тежки битки с Усик и Деонтей Уайлдър.

Напълно съм уверен в способността на Тайсън да победи Уайлдър, но съм по-малко уверен, че AJ ще успее да преодолее украинското препятствие. Усик завладя света в тежка категория, обединявайки всички колани и откакто премина в тежка категория, той остана непобеден.

Познавам друг супер тежка категория, който ще наблюдава отблизо битката между Усик и Джошуа. Това е Джо Джойс. На 24 юли той ще се бие с Карлос Такам и ако спечели, ще бъде следващият противник на победителя в битката Джошуа - Усик", заяви Уорън.

Очаква се Усик и Джошуа да се бият на 25 септември за титлата на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория. Представители на боксьорите все още не са уредили всички подробности за битката.

За украинеца битката с Джошуа ще бъде трета в тежка категория след победи над американеца Чаз Уидърспун и британеца Дерек Чисора.

Третата битка между Фюри и Уайлдър ще се проведе на 24 юли в Лас Вегас.

  Сподели
111