Макларън обяви, че ще участва в Extreme E


Н. Гавазов

Макларън обяви, че ще участва в Extreme E

Макларън ще участва в серията Extreme E през 2022 г., според официалния сайт на екипа. Така през следващия сезон три автомобилни производители ще участват в поредицата - по-рано Купър и GMC обявиха участието си в шампионата.

"От първите дни на обявяването на серията Extreme E, ние внимателно следихме нейното развитие. Нашето внимание веднага бе привлечено от иновативния формат на тази платформа, по-специално възможностите, които тя ни дава за разработване на нашата глобална програма, която споделя приоритетите на декарбонизацията, намаляването на вредните емисии, както и разнообразието и равенството.

Винаги сме били на преден план и не сме се страхували да опитаме нещо ново. Така че участието в Extreme E е напълно в съответствие с нашите исторически корени на участието в различни категории. И макар, че  Формула 1 винаги ще остане основната ни индустрия, както Индикар и киберспорта, Extreme E ще бъде чудесно допълнение към франчайза на McLaren“, заяви главният изпълнителен директор на Макларън Зак Браун.

Съобщава се, че отборът ще включва наличния персонал, който не участва в състезания от Формула 1.

  Сподели
275