Хърн: Боят Усик - Джошуа ще е през септември


Н. Гавазов

Хърн: Боят Усик - Джошуа ще е през септември

Промоутърът на Антъни Джошуа Еди Хърн заяви, че битката с Александър Усик ще се проведе през септември тази година, а договорът за битката ще бъде подписан тази седмица.

"Мога да ви кажа, че всичко изглежда по-надеждно, отколкото когато имаше преговори между Джошуа и Фюри. Защото познавам много добре Красюк и Усик.

Договорът ще бъде подписан тази седмица. Фокусираме се върху бой през септември в Лондон. Сега изясняваме подробностите. Това е страхотна и опасна битка. Не тази, която искахме или очаквахме. Но това е битка на високо ниво в тежка категория. Това е шампион в тежка категория срещу безспорния шампион в тежка категория", заяви Хърн.

По-рано Александър Красюк, който е промоутър на Усик,  определи вероятната дата на битката на 28 август. Боят може да се проведе на стадион "Уембли" в Лондон.

Представителите на Усик и Джошуа получиха допълнително време от Световната боксова организация (WBO) за подписване на договор за битката. Ако преговорите са неуспешни, Антъни може да освободи титлата на WBO.

Британецът нокаутира Кубрат Пулев в последната битка, защитавайки поясите на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория. Усик победи Дерек Чисора по точки миналата година. Украинецът е задължителен претендент за титлата на WBO.

  Сподели
153