Женският ни волейболен отбор с отличен старт на турнира в Пловдив


FUTBOL-TV

Женският ни волейболен отбор с отличен старт на турнира в Пловдив

Женският национален отбор на България отбеляза отличен старт на турнира в Пловдив от Златната европейска лига. Волейболистките ни победиха Словакия с 3:0 (25:21, 25:14, 25:22) в първия си мач от група В в зала "Колодрума“. Успехът е трети пореден, а националките ни оглавяват класирането с 9 точки и без загубен гейм. Словакия е на трета позиция без успех досега и с 1 точка.

Селекционерът Иван Петков заложи на следния състав: Лора Китипова, Емилия Димитрова, Гергана Димитрова, Елица Василева, Нася Димитрова , Христина Вучкова - Жана Тодорова-либеро (Петя Баракова, Мирослава Паскова, Александра Миланова, Мира Тодорова, Борислава Съйкова).

Мачът бе първо историческо домакинство на дамите ни в Града под тепетата. След дълго отсъствие поради пандемията публиката отново присъстваше по трибуните. Моментът бе много емоционален за състезателки и фенове, превърна се в истински волейболен празник. Преди и след мача нашите издигнаха трансперант с надпис "Фенове и отбор отново заедно“. На трибуните имаше около 1500 души.

Волейболистките ни доминираха над съперника във всички елементи. Това позволи на Иван Петков да пусне в игра повече състезателки. Единствено в първата част имаше известно напрежение, но след това нашите показаха класа и поведоха с 18:12. Това вдъхна спокойствие и България взе гейма. Въпреки рокадите и появата на повечето от младите момичета на терена, изненади нямаше. В следващите две части България запази своето предимство и се поздрави с крайното 3:0 след отлична атака на Мирослава Паскова. Двубоят продължи 73 минути.

С най-голям актив завърши Елица Василева -13 точки. Христина Вучкова добави 10 точки.

  Сподели
246