Хърн: Или ще се разберем с Усик, или Джошуа ще освободи титлата


Н. Гавазов

Хърн: Или ще се разберем с Усик, или Джошуа ще освободи титлата

Промоутърът Еди Хърн призна възможността световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа да освободи пояса на WBO.

Според британеца това може да се случи, ако организационните преговори с екипа на Александър Усик стигнат до застой.

"Докато сделката върви гладко и никой не се опитва да бъде умен, тази борба [ще се случи] автоматично. И разговорите, които проведохме с Александър Красюк, с когото работех в последните три битки на Усик, преминаха разумно. Мисля, че това е много добра битка. Не срещу Фюри, както искахме, но все пак много добре.

Въз основа на мястото, където сега водим преговори, можем да поискаме от WBO да ни предостави още една седмица, ако не се разберем до понеделник-вторник. Ако и двата отбора поискат, ще дадат повече време.

Или ще се договорим [за битката с Усик], или ще освободим титлата. Няма да наддаваме. Между другото, не обвинявам WBO. Те бяха много щедри към нас с времето си. Нека бъдем откровени - всичко се проточи. Затова свалям шапка на президента на WBO Пако Валкарсел, защото той пожертва врата си, за да позволи на [Джошуа и Фюри] да се бият, когато Усик имаше силна позиция да предотврати това.

Но когато дойде времето, Валкарсел направи това, което трябваше да направи. Така че не се дразня от решението на WBO. Дразни ме, че на Джошуа всеки път се нарежда с кого трябва да се бие. Но това е проблем, когато държите три или четири колана", заяви Хърн.

  Сподели
281