Чисора иска реванш от Паркър


Н. Гавазов

Чисора иска реванш от Паркър

Дерек Чисора заяви, че иска реванш от  Джоузеф Паркър. Британецът помоли промоутъра Еди Хърн да организира тази битка в предверието на боя  Антъни Джошуа - Тайсън Фюри.

"Няма да забавя или да прекратя кариерата си. Готов съм веднага за  реванш с Паркър. Дилиан Уайт смята, че съм спечелил битката, Анди Лий също смята, че съм спечелил. Дори Джоузеф Паркър знае, че е загубил.

Уважение към Паркър, че излезе на ринга с мен, но трябва да го направим отново, за да определим истинския победител. Еди Хърн може да организира боя преди битката  Джошуа срещу Фюри в Саудитска Арабия. Следващият път няма да доведа боя до съдийски записки", заяви Чисора.

Чисора загуби от Паркър с разделено решение: 115-113, 111-116 и 113-115. Това е второто поредно поражение на британеца: през октомври миналата година Александър Усик победи Дерек с единодушно решение.

Представителите на Антъни Джошуа и Тайсън Фюри все още не са се договорили да проведат битка за титлата безспорен световен шампион в тежка категория. Еди Хърн каза, че битката може да бъде обявена официално през следващите дни.

Ако Джошуа и Фюри не се споразумеят за дуел, тогава Антъни може да се бие в следващата битка срещу Александър Усик.

  Сподели
148