Чисора: Джошуа и Фюри трябва да проведат един, а не два боя


Н. Гавазов

Чисора: Джошуа и Фюри трябва да проведат един, а не два боя

Британският ветеран в тежка категория Дерек Чисора смята, че носителят на титлата на WBC Тайсън Фюри и световният шампион на WBA, WBO и IBF Антъни Джошуа трябва да се бият помежду си за безспорната титла в тежка категория само веднъж, а не два пъти.

"Защо да сключваме сделка за две битки? Джошуа и Фюри са много уверени в себе си. Те трябва да се споразумеят за една битка. Нека победителят вземе всичко, не е необходимо да има реванш, нищо подобно. Нека използват монета, за да решат кой ще влезе пръв на ринга. Победителят ще получи 60 процента от таксата, а победеният 40 процента. И тогава няма да има реванш.

Знаете ли за какво е нужно за това? За да покажете вашите топки. Има и други момчета. Например Дилиан Уайт, който се опитва да се бори за титлата на WBC, и Александър Усик - за пояса на WBO, както и Джо Джойс. Победителят взема всичко.

Получават се страхотни битки, когато защитаваш титли срещу тези, които идват след тях. Например Ленъкс Люис проведе защитата. Той загуби от Рахман, но се върна и го нокаутира. Не знам какво да кажа за Владимир Кличко и брат му, тъй като тези момчета безделничеха, но ето как ставаш велик. И мисля, че имаме нужда от сделка за една битка", заяви Чисора.

Фюри и Джошуа подписаха договор за две битки. Първата битка ще се проведе през лятото.

Страните все още не са се договорили за точната дата и място на боя. Най-вероятно боксьорите ще излязат на ринга в края на юли в Саудитска Арабия.

В последната си битка Джошуа защити три шампионски пояса, като нокаутира Кубрат Пулев. Шампионът на WBC Фюри води последната си битка в началото на 2020 г., побеждавайки Деонтей Уайлдър.

  Сподели
117