Сашо Попов: Скоро ще взема решение, имам разум, но имам и чувства


FUTBOL-TV

Сашо Попов: Скоро ще взема решение, имам разум, но имам и чувства

На специална пресконфхеренция в Пресклуб "България“  президентът на ВК ЦСКА Александър Попов, който в последния етап на първенството бе старши  треньор на Хебър Пазарджик и спечели първа титла за клуба от едноименния град - след успех с 3:0 победи над досегашния шампион  Нефтохимик 2010 във финалната серия, поясни:

“Треньорът на Хебър   имаше здравословни  проблеми и това беше най-сериозният аргумент за мен да им помогна. Намерих тима леко обезверен в силите си, въпреки много сериозната селекция. Загубата на Купата на България  и Суперкупата беше предопределила и липсата на настроение в момчетата и целия град. И за мен това бе удоволствие – да помогна и да видя реализирана една тяхна мечта. Видях как един цял град може да работи за успеха на един спортен колектив. Това ме радва, но и ме натъжава, защото в София това не може да се случи“, заяви пред репортерите Александър Попов и добави:

"За много кратко време едни професионалисти и едни хора, които се борят за успех, можаха да чуят това, което искам от тях, и го направиха. Случи се за много кратко време. Това е и магия. Трябва да се отдаде заслуженото на състезателите, които го направиха. Брадли Гънтър олицетвори всичко, което се случва в клуба от моята гледна точка. Амбиция, скромност и желание в едно. Това е човек с чужда култура, който показва как един професионален спортист трябва да живее, за да има успехи", каза Попов и подчерта:

“В следващите много тежки за мен седмица-две трябва да взимам аргументирано решение, отговаряйки и на разума, и на чувствата си, така че случаят в момента е отворен. Да, не звучи много професионално, но обстоятелствата са такива".

Първоначалната уговорка между ръководството на Хебър и Попов е била той да води отбора само в плейофите, но след триумфа той е получил предложение да води отбора и  през следващия сезон.

“Не забравям добрите думи, с които ръководството на Хебър отправи молба за следващия сезон. Аз мисля, че всичко е ясно. Отборът на Хебър има такова желание за работа с мен. Запознавайки се с обстоятелствата, които само чувахме, а пък аз ги и видях, такова желание наистина има и в мен. Само че освен разума, който води натам, има и чувства".

Президентът на клуба  Александър  Иванов  поясни, че досега не е говорил с друг треньор  за новия сезон.

“Не сме коментирали друга опция, не съм говорил с друг треньор, не е коментирано друго име, не сме се свързвали с когото и да било. Към момента за следващата година сме говорили единствено със Сашо Попов. Има предложение, върху което той наистина трябва да помисли. Искам да му благодаря, че той беше наясно с цялата ситуация да се включи за толкова кратко време, защото ние бяхме в безизходица и в тази ситуация той можеше да извлече и негатив. Не е говорено с друг, така че докато той не вземе решение, ние ще изчакаме. От там-нататък за селекция и за догодина имаме планове, но не и в конкретика от гледна точка на състезателите. Защото практиката досега е била такава, че старши-треньорът си решава с кого да играе и на кого да разчита. И тази година ще бъде така. Да, малко ще изчакаме, но смятам, че така е редно", каза Иванов.

Канадският диагонал Брадли Гънтър, който  имаше основен принос за първата историческа титла на Хебър, също бе гост в Пресклуб "България“ и каза през репортерите:  "Извоювахме много ценен успех. Много съм щастлив тук през последните години, радвам се, че играх силно и постигнахме успехи. Подобрих си играта във всеки един аспект. Хебър е пример за това как трябва да изглежда всеки един  волейболен клуб в България. Искам да се развивам  и да раста като състезател. Възможност да играя в чужбина има, но за мен звучи амбициозно участие на Хебър в Шампионската лига. Отчитам и мачовете с руския Зенит (Санкт Петербург) и полския Заверче“, с които играхме преди година“.

  Сподели
121