Джокович ще си вземе почивка


Н. Гавазов

Джокович ще си вземе почивка

Победителят на Откритото първенство на Австралия Новак Джокович разказа за контузията, която получи по време на мача с Тейлър Фриц в третия кръг на турнира и заради която планира да направи почивка в представянето си.

"Имаше разкъсване на мускула. Не мисля, че някога съм преживявал нещо, което се случи в третия кръг. Подложих се  на ЯМР и той показа, че това е разкъсване. Хората го поставиха под съмнение, те се съмняваха, че има разкъсване, но имаше такова нещо. Мога да помоля лекаря и физиотерапевта да го потвърдят.

Това бе сериозна пречка - не тренирах в дните между мачовете. Добре, че мачовете ми се играха през ден и имах повече време за възстановяване. Дадох всичко от себе си и се получи. Много благодаря на моя физиотерапевт. Всички сме различни, може би просто се възстановявам много бързо

Утре ще си направя още един ЯМР преди да си тръгна. Но определено ще си взема малко почивка. Не знам колко време ще ми отнеме. Бях напълно фокусиран върху представянето в Австралия. Няма нито един турнир, в който да поема такъв риск и да положа всички усилия", заяви Джокович.

  Сподели
109