Известни са финалистите на турнирите в Мелбърн


Н. Гавазов

Известни са финалистите на турнирите в Мелбърн

Станаха известни всички финалисти на подгряващите турнири в Мелбърн, преди старта на Откритото първенство на Австралия.

Канадецът Феликс Оже-Алиасим и британецът Дан Евънс ще играят във финала на турнира по тенис "Мъри Ривър Оупън". В полуфиналите поставеният под номер 3 в схемата Оже-Алиасим спечели за 61 минути срещу французина Корентен Муте с 6:1, 6:2. Напомняме, че Муте  победи Григор Димитров в четвъртфиналите. В другия полуфинал   осмият в схемата Евънс победи с 6:2, 6:2 французина Жереми Шарди за 62 минути игра.

Италианците Стефано Травалия и Яник Зинер ще играят на финала на  "Грейт Оушън Роуд Оупън". Травалия победи с 6:3, 6:4 над бразилеца Тиаго Монтейро в първия полуфинал за час и 24 минути игра.19-годишният Зинер пък преодоля поставения под номер 2 в схемата Карен Хачанов със 7:6(4), 4:6, 7:6(4).

Поставената под номер 1 в схемата Ашли Барти и испанката Гарбине Мугуруса се класираха за финала на турнира "Яра Вали Оупън". Представителката на домакините Барти стигна до двубоя за титлата без игра, тъй като съперничката и Серина Уилямс не излезе на корта заради лека травма. В другия полуфинал поставената под номер 6 Мугуруса разгроми с 6:1, 6:0 чехкинята Маркета Вондроушова за едва 55 минути игра.

Елизе Мертенс се класира за финала на "Джипсланд Трофи" след отказ на Наоми Осака. Съперничка на Мертенс в мача за титлата ще бъде естонката Кая Канепи, която победи с 6:3, 7:6(6) поставената под номер 9 в схемата Екатерина Александрова от Русия за малко повече от час и половина игра.

  Сподели
83