Тенисистите в Мелбърн ще играят по два мача в петък


Н. Гавазов

Тенисистите в Мелбърн ще играят по два мача в петък

Директорът на Откритото първенство на Австралия и президент на местната Федерация по тенис Крейг Тайли обяви, че двубоите, които трябваше да се играят днес, но бяха отменени заради мерки поради заразен с коронавирус служител в хотел, ще се проведат в петък.

"Шестте мача в Мелбърн (два ATP, ATP Cup и три WTA 500) ще се възобновят в петък. Тогава се очаква дъждовно време, така че е възможно да използваме покрити кортове. Тенисистите ще трябва да изиграят по два мача, когато се налага за графика на турнирите. Форматът на срещите може да бъде съкратен, за да завършат състезанията до началото на Australian Open. ATP Cup ще завърши в неделя, а не в събота“, съобщи Тайли.

Напомняме, че Григор Димитров трябваше да играе днес на осминафиналите на "Мъри Ривър Оупън" срещу австралиеца Алексей Попирин, но двубоят ще бъде в петък, а при успех първата ни ракета ще трябва да изиграе още една среща.

Крейг Тайли каза още, че Откритото първенство на Австралия ще започне по план на 8 февруари. Но жребият за основните схеми на турнира от Големия шлем, който трябваше да се състои днес, беше преместен за утре, 5 февруари.

Напомняме, че по-рано стана известно, че всички спортисти ще се подложат на тестове за коронавирус и участие  в надпреварата ще вземат само тези с отрицателен тест.

  Сподели
294