WBO даде 15 дни на Усик и Джойс да се разберат


Н. Гавазов

WBO даде 15 дни на Усик и Джойс да се разберат

Световната боксова организация (WBO) даде на отборите на Александър Усик и Джо Джойс 15 дни, за да организират битка за временната световна титла.

Боят трябва да се проведе в рамките на 90 дни след споразумението. Ако страните не могат да стигнат до общ знаменател, борбата ще бъде обявена на търг.

WBO също постанови, че следващият безспорен световен шампион - победителят в битката между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри - ще бъде задължен да се бие с Усик или Джойс в рамките на 180 дни след битката за титлата.

Ако шампионът се откаже от задължителния двубой, той ще бъде лишен от WBO титлата си. Временният шампион ще поеме "редовния" пояс на организацията в тежка категория.

Усик е задължителен претендент за битката с Джошуа, но поради организацията на битката между британеца и Фюри, украинецът все още не е упражнил правото си на шампионската битка.

През октомври миналата година украинецът победи Дерек Чисора с решение. Непобеденият Джойс (12-0, 11 КО) нанесе на Даниел Дюбоа първо поражение в кариерата през ноември.

  Сподели
160