НБА затегна мерките


Н. Гавазов

НБА затегна мерките

НБА и профсъюзът на играчите постигнаха споразумение за въвеждане на изменения, затягащи протокола за здраве и безопасност във връзка с пандемията от  коронавируса, се казва в официалния уебсайт на лигата.

Играчите и персоналът на отбора трябва постоянно да се намират в базите (по време на домакински мачове) поне през следващите две седмици. Взаимодействието извън работата е ограничено само до комуникация с членовете на семейството и служители, които редовно работят около домовете на спортистите. По време на гостувания на играчите и персонала е забранено да напускат хотела и да общуват с гости извън отбора.

Екипите трябва да разработят план за сядане по такъв начин, че играчите, чиито седящи места са най-близо един до друг по време на мачове, също да са един до друг по време на полета.

На баскетболистите е забранено да излизат на арената повече от три часа преди началото на играта. По време на, след и преди мачове, спортистите трябва да ограничат взаимодействието с лактите или юмруците си и да избягват продължителен контакт. Събранията на отборите в съблекалнята преди мача трябва да продължи не повече от десет минути.

Всички играчи трябва да носят маски по всяко време на пейката, в съблекалнята, по време на силови и тренировъчни сесии и когато пътуват с никого, различен от членовете на семейството. Треньорите и други служители на клуба трябва да носят маски по всяко време, когато се провеждат срещите.

  Сподели
107