Тото Волф: Трябва да сме готови за изненади


Н. Гавазов

Тото Волф: Трябва да сме готови за изненади

Изпълнителният директор на "Мерцедес" Тото Волф коментира забавянето на удължаването на договора със седемкратния световен шампион Люис Хамилтън.

"Това изобщо не ме притеснява, защото винаги ще уважавам решенията на Луис - независимо дали той остава с нас дълго време или завършва кариерата си, преследвайки други интереси. Мисля, че трябва да сме подготвени за всякакви изненади. Но в същото време общуваме много и сме много отворени един към друг. Мисля, че заедно можем да постигнем повече", заяви Волф.

Припомняме, че на 18 декември "Мерцедес" обяви за удължаване на договора си с Хамилтън, но страните все още не са подписали споразумение за предстоящия сезон.

Съобщава се, че екипът предлага на 35-годишния пилот договор за 40 милиона евро годишно, както и 10 процента бонус и спортен автомобил AMG One в случай на спечелване на титлата.

Самият ездач изрази желание да сключи четиригодишно споразумение, според което ще печели 50 милиона евро годишно, но концернът "Даймлер" се обяви против това.

В приключилия сезон Хамилтън стана шампион на Формула 1 за седми път, повтаряйки постижението на Михаел Шумахер. Освен това той счупи рекорда на германеца за най-много победи в етапите на Гран при. В момента има 95 спечелени състезания.

  Сподели
104