Джошуа: Предпочитам Усик вместо Фюри


Н. Гавазов

Джошуа: Предпочитам Усик вместо Фюри

Световният шампион в тежка категория по версията на WBA, WBO и IBF Антъни Джошуа коментира възможната битка с украинеца Александър Усик.

"Фюри е талант, но не знам дали ще се бие. Не знам дали ще се бие с Уайлдър, с Кабаел. Той обяви борба с мен, но сделката така и не бе подписана.

"В това отношение Усик е откровен човек. Той каза, че ще се бие с Чисора и Уидърспун и го направи. Искам да се тествам и предпочитам да се бия с него, отколкото с Фюри. Ще бъде добро предизвикателство, но дали самият той е готов? Бих заложил всичките си пари на факта, че ще се бия с Усик.

Те са много различни по отношение на техническите възможности, но в същото време са много опасни съперници. Не мога да кажа кой е по-добър", заяви Джошуа.

На 12 декември Джошуа ще се завърне на ринга в битка с Кубрат Пулев. За британеца този бой ще бъде първи от декември миналата година, когато той победи Анди Руис в реванш.

В случай на победа над българина, Джошуа очаква да се бие с Тайсън Фюри за титлата абсолютен световен шампион в тежка категория.

  Сподели
100