Уайт: Всички искат да нокаутирам Уайлдър


Н. Гавазов

Уайт: Всички искат да нокаутирам Уайлдър

Британският шампион в тежка категория Дилиън Уайт говори за възможна битка с бившия световен шампион Деонтей Уайлдър.

Преди няколко дни  американецът постави Уайт на първо място в списъка с желаните  противници. Дилиан отбеляза, че е готов да нокаутира Уайт, но той ще трябва да изчака своя ред.

"Тайсън Фюри не се бие с него, така че откъде да вземе парите? Уайлдър изобщо не привлича никой. Дори когато бе шампион, той не можеше да продава билети за своите битки. Мисля, че той има само няколко битки срещу заплащане за гледане. Уайлдър не прави нищо, освен да тича наоколо и да носи глупости.

Боят с Паркър или Хелениус няма да му донесе нищо. Двубоят с мен е единствената възможност на Уайлдър да спечели прилични пари при всички случаи.

Разбира се, това може да се случи догодина. Но сега трябва да победя Поветкин, за да се боря за шампионската титла. Когато бях претендент, преминах през ада, опитвайки се да накарам Уайлдър да се бие с мен, но той не го направи. Така че сега се стремя към битка за титлата с прилични пари.

Добра битка е (с Уайлдър), интересувам се от него, но сега е негов ред да танцува по моя мелодия. За да бъда честен, искам да победя този човек. Лично аз не го харесвам - Уайлдър е лош посланик на спорта.

Сигурен съм, че както британските, така и американските фенове на бокса биха искали да нокаутирам Уайлдър. Ще бъде война. Просто искам да го нокаутирам", заяви Уайт.

През август Уайт загуби от Поветкин с нокаут в петия рунд, губейки от руснака временната титла на WBC в тежка категория.

Реваншът на британеца и Поветкин трябваше да се състои през ноември, но бе отложен поради заразата на руския боксьор с коронавируса. Новата битка е на 30 януари.

  Сподели
315