Джошуа иска бой с Фюри


Н. Гавазов

Джошуа иска бой с Фюри

Световният шампион в тежка категория по версията на WBA, WBO и IBF Антъни Джошуа планира да поиска разрешение от Световната боксова организация за провеждане на обединителна битка с Тайсън Фюри.

В случай на победа над Кубрат Пулев, Джошуа ще бъде задължен да защити титлата на WBO в битка с претендента Александър Усик, който от своя страна се интересува от следващата битка срещу британеца.

"Ако Усик победи Дерек Чисора, а  Джошуа се справи с Пулев, тогава според решението на WBO Антъни ще трябва да се бие с Александър в следващата битка“, каза промоутърът Еди Хърн.

"Ако Джошуа победи Пулев, той ще поиска от WBO първо да има битка за обединение с Тайсън Фюри. Ако WBO откаже, тогава ще започнем да комуникираме с Усик. Може би той ще се съгласи Джошуа да се бие с Фюри, например през април.

Наистина искам Джошуа и Фюри да се състезават за званието абсолютен шампион. Но ние също така уважаваме Усик като задължителен претендент. Антъни иска да се бие с Усик, защото го смята за велик боец", добави промоутърът.

  Сподели
112