Куери напуснал Русия с частен самолет


Н. Гавазов

Куери напуснал Русия с частен самолет

Американският тенисист Сам Куери напусна Русия без разрешение, след като той и цялото му семейство дадоха положителен тест за коронавирус. Това съобщава журналистът Бен Ротенберг.

Първоначално американецът и семейството му трябваше да бъдат изолирани за 14 дни в един от най-престижните хотели в Санкт Петербург. Тенисистът се съгласи с такива условия, но малко по-късно местните здравни власти се свързаха с него и казаха, че трябва да бъде прегледан от лекар - ако членовете на семейството имат симптоми, те трябва да бъдат хоспитализирани.

Това обаждане изплаши Куери. Семейството не пожела да бъдат разделени един от друг в чужда, непозната държава и затова решиха да напуснат границите на Русия. И тъй като Сам има спонсори, които му помагаха с частен самолет в миналото, той успя да организира полет за семейството си до Европа. Членовете на семейство Куери седеше в задната част на наетия самолет, за да избегне заразяване на екипажа. Сам, съпругата и детето му бяха отведени в "съседна европейска държава“, която не изисква  отрицателен тест за преминаване на границата.

  Сподели
107