DAZN предложи на Алварес 20 милиона за бой


Н. Гавазов

DAZN предложи на Алварес 20 милиона за бой

Мексиканският шампион в средна, полутежка и в средна категория Саул Алварес получи ново предложение от платформата за стрийминг DAZN, където може да получи 20 милиона долара за битка, както и бонуси от продажбата на правата за гледане.

Във вторник се състоя 10-часова среща между Канело Алварес, главен оперативен директор на DAZN Ед Маккарти, Оскар Де Ла Хоя от Golden Boy Promotions и Ерик Гомес, както и съответните юридически екипи на трите страни за разрешаване на проблема.

По-рано мексиканецът осъди своя промоутър Оскар Де Ла Хоя и компанията му Golden Boy Promotions, както и DAZN. 30-годишният боксьор ги обвини в измама и нарушение на по-рано подписан договор, според който трябва да води две битки годишно с хонорар от 35 милиона долара всяка.

Алварес поиска 280 млн. долара компенсация по съдебен процес, тъй като през 2020 г. той все още не е изиграл нито една битка, а DAZN реши да намали хонорара наполовина.

В последната си битка Алварес през ноември миналата година победи руснака Сергей Ковалев, нокаутирайки го в 11-ия рунд. Ако преговорите с услугата за стрийминг са успешни и мексиканецът приеме новото им предложение, тогава в следващата битка той може да се срещне с Били Джо Сондърс или Калъм Смит.

  Сподели
180