Леброн: Никога няма да простя, ако застрелят семейството ми


Н. Гавазов

Леброн: Никога няма да простя, ако застрелят семейството ми

35-годишният нападател на Лос Анджелис Лейкърс Леброн Джеймс реагира на продължаващите протести заради решението на съда да не повдигне обвинение срещу тримата полицаи, които застреляха 26-годишната чернокожа жителка на Луисвил Бреон Тейлър на 13 март тази година.

"Знам, че в лицето на Бреона Тейлър ние загубихме красива жена, която вече няма право на мнение за това, което се случва сега. Искаме справедливост, колкото и време да отнеме, дори да са минали толкова дни, толкова часове и толкова минути за нейното семейство, за нейната среда. Имам дъщеря, съпруга, майка и толкова много изключителни чернокожи жени вкъщи, че трябва да помисля, ако те не са тук на следващия ден. Помислете, че ако те бъдат застреляни, никога не мога да простя на онзи, който го е направил.

Много ни е трудно да играем мачове, когато това се случва. Но в същото време сърцата ни са с това семейство, с този град и е толкова несправедливо какво се случва. Това е трагедия и само се надяваме да има по-добри дни. Надяваме се на по-добри времена и разпространяваме любов, а не омраза", заяви Леброн.

  Сподели
275