Вилньов: Ферари изостава технически


Н. Гавазов

Вилньов: Ферари изостава технически

Шампионът от Формула 1 през 1997 г. Жак Вилньов изрази мнение, че настоящите проблеми на Ферари не могат да се отдадат само на двигателя, който загуби  мощността си.

"Промените в регламента от 2022 г. няма да помогнат на Скудерията, защото те се отнасят до шасито и аеродинамиката, а не до двигателя. Мерцедес ще може да пренесе предимството, което вече има.

Ферари  може да бъде днешният Мерцедес, но те пуснаха толкова много талантливи инженери, преди всичко защото не бяха италианци. И всички те се озоваха там, от другата страна на барикадата.

Те искат да направят Ферари истински италиански отбор, но не мисля, че това е условие за успех в съвременната Формула 1. Скудерията преживява изключително трудни времена и ще им отнеме много време, за да се върнат на върха. Може би ще отнеме поне две години. Най-важното е да вземете най-добрите хора в отбора, независимо от тяхната заплата.

Трудностите на Ферари са проблем за цялата Формула 1. И въпросът не е в това, че те не печелят, а в това, че Скудерията изостава технически толкова много", заяви Вилньов.

  Сподели
189