Най-успешният баскетболен клуб в България прекратява съществуването си


FUTBOL-TV

Най-успешният баскетболен клуб в България прекратява съществуването си

Най-успешният клуб в историята на мъжкия баскетбол в България Академик София прекратява съществуването си. "Студентите", които са 26-кратен шампион на страната, 14 от които под името Лукойл Академик, останаха без финансиране след оттеглянето на петролната компания и няма да имат възможност да започнат новия сезон в Националната баскетболна лига.

Ето какво обявиха от пресслужбата на Академик:

Уважаеми привърженици и любители на баскетболната игра,

след 14 шампионски титли и 9 купи на България като Лукойл Академик и след достойно представяне в НБЛ като Академик А1, дойде ред да обявим най-трудното и най-болезненото решение, което някога се е налагало да взима ръководството на клуба ни.

В тежките и несигурни времена, в които всички ние сме принудени да живеем през последните няколко месеца, професионален баскетболен клуб Академик прекратява участие в Националната баскетболна лига и на този етап, преустановява дейност.

Изказваме благодарности на всеки един баскетболист, треньор и служител на Лукойл Академик и на Академик А1, работил в името на благото и на успеха на нашия клуб.

В този тежък момент, благодарим сърдечно на всички Вас и запазваме вярата, че неблагоприятната ситуация, в която се намираме, ще се промени и Академик отново ще го има, ще се завърне и пак ще жъне успехи, както в България, така и на европейската сцена.

А до тогава: пазете се и ви желаем здраве и спокойни дни!

  Сподели
276