Пет спорта на открито, подходящи и за най-малките


FUTBOL-TV

Пет спорта на открито, подходящи и за най-малките

Всеки родител иска най-доброто за своето дете. А всички сме чували максимата за първите седем години, които играят важна роля в целия живот на човека. И ако наистина това е времето, през които трябва да научите своето дете на основополагащи за по-нататъшния му път ценности, то непременно включете и спорта. Запознайте детето си с предимствата на активните физически упражнения, които допринасят за емоционалното, физическото, социалното, психологическото и моралното развитие на всеки човек. 


Спортът учи и в това съмнение няма, но за да бъде той наистина полезен в живота на вашето дете, най-правилното нещо е да накарате вашия малчуган да заобича физическата активност. Не е нужно от рано да превръщате детето си в “професионална надежда" и да го тласкате към професионалния спорт. Оставете го да порасне и да намери това, което му носи най-голямо удовлетворение. Но поставете основите, върху които то ще може да гради. 


Разбира се, освен интересът на детето, огромна въздействие върху детското съзнание има и личният пример. Затова покажете на вашето дете колко забавно може да бъде да си активен. Ето няколко свежи идеи за спортове на открито, подходящи дори и за най-малките. 

 

За спорта в градински условия! 

Защото вече не е нужно да ходите на стадиона, детската площадка или на друго, отдалечено от дома ви място. Имате голяма градина, но не знаете как да привлечете вниманието на вашето дете, така че то да прекарва повече време на открито? Ние имаме решение на този проблем! Създайте му приказен детски кът, в който то да изразходва цялата си енергия с удоволствие. Детската пързалка и новата люлка са сред нещата, които вашето дете бързо ще обикне. Обикновено малчуганите бързо губят интерес, но детските катерушки определено са сред забавленията, от които те трудно се откъсват. 


Скок-подскок!

Ако търсите нещо по-динамично, то детският батут е супер подходящ дори и за съвсем малките деца. Много хора подценяват скачането  на батут, но то ще научи детето ви на отличен баланс и координация, с което малко други толкова забавни активности могат да се похвалят. Към днешна дата на пазара можете да намерите достатъчно добър батут, който лесно да стане част от вашия двор или градина на изключително достъпна цена. 


Гооооооол!

Топките са универсален атрибут за забавление и движение, независимо на колко години е вашето дете. Често приемани като част от арсенала играчки на момчетата, те добре се вписват и в ежедневните игри на момиченцата. Надуваемите топки са лесно преносими и подходящи за игри във всякакви условия. С тях можете да научите детето си на различни спортове - от футбол, през волейбол и баскетбол, чак до народна топка. Освен всичко това, топките позволяват упражняването на колективен спорт, което ще научи детето на игра в екип още от ранна възраст. 


За вълните и първите летни емоции на вашето дете 

Лятото е тук и повечето хора вече стягат своя багаж за морето. А каква е първата ви асоциация, когато чуете за лятна почивка на плажа? Да, точно така - време е за плуване! Водните забавления са сред най-любимите занимания за деца на всякаква възраст. Ако това лято предстоят първите стъпки в плуването за вашето дете, надуваемите пояси и раменките са задължителни аксесоари. Този спорт определено е сред най-полезните физически активности, като се отличава с общоукрепващ ефект за цялото тяло. 


Бързи и смели - за любовта на децата към двете колела!

Колоезденето е сред най-разпространените спортни активности по целия свят. Навлизането на велосипедите в ежедневието се забелязва и в градски условия, където все повече хора разчитат на превозните средства на две колела за придвижване от точка А до точка Б. Ако е дошло време да изберете първия велосипед за вашето дето, то колелетата за баланс са чудесен избор, който да развие възможностите на малчугана. Почти няма дете, което да не се влюби в колелото още от първия си опит с него. Колоезденето от рано е чудесен начин да си изградите семейна традиция, тъй като този спорт няма горна граница за практикуване. Колелетата за баланс са плавен преход, през който всяко дете минава, докато стигне до “велосипедите за големи". 


Често първите спортни активности в детството се оказват определящи за развитието на детето в бъдеще, затова обърнете им нужното внимание и изберете нещо, което вашето дете ще обича да прави. 

  Сподели
2118